YÜZ ŞEKLİ ve RENGİNE GÖRE DOĞRU ŞAL EŞARP TERCİHLERİ!!!

YÜZ ŞEKLİ ve RENGİNE GÖRE DOĞRU ŞAL EŞARP TERCİHLERİ!!!

Tesettür giyimde şıklığı tamamlayan en önemli ve vazgeçilmez unsur kuşkusuz eşarp ve şallardır. Ancak yüz şeklinize ve ten renginize uygun ürünleri seçmek, tarzınızı mükemmel bir şekilde tamamlamanın anahtarıdır. Bu blog yazısında, yüz şekillerine uygun ürünleri tercih etme, ten rengine göre renk uyumları

hakkında size rehberlik edeceğiz.

Yüz Şekline Uygun Ürün Seçimi:

 

Kare Yüz Şekli:Yüzü yumuşatan ve ovalleştiren ürünler, bu yüz şekline uygun olacaktır.Eşarp ve Şal tercihinzde daha çok yuvarlak hatlar çizmeye özen göstermeli,uç kısımları üçgen olan ürünlerden ve bu bağlama yöntemlerini hayatınızdan çıkarmalısınız,bu sayede daha küçük ve yumuşak bir yüz hattı oluşturmuş olacaksınız.

Yuvarlak Yüz Şekli: Yüzü uzun ve ince gösteren, dikdörtgen ve uzun şallar tercih edilebilir. Yüzü daha dar gösteren desenli veya çizgili ürünler de tercih edilebilir.Bu sayede yüzünüze dah uzun bir forma bürüyebilir siniz.

Kalp Yüz Şekli: Yüzün alt kısmını dengelemek için geniş bir drape ve yumuşak hatlara sahip eşarplar kullanabilirsiniz. Hafif ve yanlardan uçuşan modeller, bu yüz şekline uygun olacaktır.Yüzünüze yapışan ,kalıp gibi duran şallardansa daha volümlü duran ürünler tercih edilmelidir

Oval Yüz Şekli: Bu yüz şekli hemen hemen her tür eşarp ve şalı rahatlıkla taşıyabilir. Farklı modelleri denemek ve tarzınıza uygun olanları seçmek için özgürsünüz.

    İnsanın kendini tanıması ve tanıma çabası içe dönüş sonra maddeyle bağı....Sizlere daha kısaca şunu söyleyebiliriz keskin hatlara ve büyük güzel bir yüze sahipseniz,bu hatlarınızı biraz daha kamufile etmeniz bağlama şeklinizi oval uttmanız gerekmektedir.Daha yuvarlak ve güzel  bir yüze sahipseniz

yüzünüzü biraz daha uzun gösterecek bağlama şekilleri kullanmanız yüze yapışmayan daha tok duran kumaşları üçgen uçlu şallar gbi biraz daha yüzünüzü uzun göstermeye yarıyacak şal ve eşarpları tercih edebilirsiniz.

Cilt Tonuna Uygun Renkler veBazı Trend Renkler hakkında ipuçları;

 

Yüz şeklinize uygun şal ve eşarp seçimlerinin yanı sıra, ten renginize uygun renk kombinasyonları da tarzınızı tamamlar. İşte bu yılın trend renkleriyle hangi renk şal ve eşarpları daha iyi kombinleyebileceğinize dair küçük ipuçları:

Açık Cilt Tonu: Açık tenliyseniz, pastel tonlar ve soft renkler size çok yakışacaktır. Bej, pembe, lavanta ve hafif mavi tonları gibi renkler tercih edebilirsiniz.

Orta Cilt Tonu: Orta tenli kişiler için zengin ve canlı renkler uygundur. Turuncu, kahverengi, zümrüt yeşili ve altın sarısı gibi tonlar sizin için ideal olacaktır.

Koyu Cilt Tonu: Koyu tenliyseniz, canlı renklere yönelebilirsiniz. Bordo, mor, zeytin yeşili ve turkuaz gibi renkler size harika bir kontrast sağlayacaktır.

Krem Rengi: Krem rengi şal ve eşarplar, hemen hemen her ten rengine uyum sağlar. Özellikle bu yılın trend renkleri olan "pastel tonlar" ve "doğal tonlar" ile kombinlenerek şıklığınızı ön plana çıkarabilirsiniz.

Yumuşak Pembe: Yumuşak pembe tonları, özellikle açık tenli kişilere çok yakışır. Koyu renkli kıyafetlerinizle kombinleyerek enerjik ve sofistike bir tarz oluşturabilirsiniz.

Açık Mürdüm: Açık mürdüm tonları, bu yılın moda renkleri arasında yer alıyor. Özellikle zümrüt yeşili ve hardal sarısı gibi renklerle kombinleyerek modern ve trend bir tarza sahip olabilirsiniz.

Turuncu ve Terracotta: Sıcak tonlardaki turuncu ve terracotta renkleri, bu yılın moda trendlerinden. Aynı renk tonlarındaki şal ve eşarplar, kontrast oluşturarak tarzınıza canlılık katacaktır.

 

Etiketler: Moda,Trend,Shawl,Scarf,Renk,New Sezon,
Ağustos 12, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR